Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Duo Cubo schaaft aan nieuw werk in residentie

"Illusions", zo heet de voorstelling van het Duits-Italiaanse duo Henrike Lechler en Ricci Marrancini, oftewel: Duo Cubo. Allebei zitten ze momenteel in hun laatste jaar aan circusschool ACAPA in Tilburg. Tijdens een residentieweek in Het Oude Badhuis sleutelden ze verder aan hun performance, die rond optische illusies draait.

Hoe kunnen we optische illusies in een live performance brengen, door gebruik te maken van het decor en onze lichamen? Van die vraag vertrekt Duo Cubo voor hun voorstelling "Illusions". Henrike - geboren in Duitsland - en Ricci - afkomstig uit Italië - leerden elkaar kennen op de ACAPA circusschool in Tilburg. 

In 2023 werken ze samen aan "Illusions", een voorstelling van 20 tot 30 minuten. Eind februari trokken ze daarvoor een week lang naar Het Oude Badhuis in residentie, in het kader van MAD Festival.

"Met ons tweeën, en de hulp van kostuums, decor en licht, creëren we beelden rond het thema optische illusies", legt het duo uit aan MAD. "We richten ons op verandering en verschuiving van drie elementen: tijd, zwaartekracht en ruimte. Centraal daarbij staat het zoeken naar innovatie manieren van interactie met ons werkinstrument: de Chinese paal."

Mad Festival