Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Marina Cherry in Circusmagazine: "Ik wil mijn lichaam kunnen gebruiken voor een hoger doel"

Ze groeide op in het bergachtige Montana (Verenigde Staten), belandde in de circusschool ESAC in Brussel en keerde nooit meer terug naar huis. Goed nieuws voor ons, want op 15 en 16 april verwelkomen we circusartieste Marina Cherry op MAD Festival met haar voorstelling Only Bones v.1.6. Circusmagazine had een gesprek met de jonge contortioniste.

Contortio-qué? Contortionisme (of contortie) is een manier van bewegen waarbij je ledematen extreem buigen, strekken en je lichaam onnatuurlijke houdingen aanneemt. In Only Bones v.1.6 krast, kraakt, kronkelt, zoemt, spurt en trippelt Marina Cherry afwisselend door de kleine ruimte. Met haar bewegingstaal drukt ze de complexiteit uit van het grappige dier dat de mens eigenlijk is. 

Het is een zeldzame gave om je ledematen in allerlei onnatuurlijke houdingen te kunnen plooien. Iets wat soms ook rare blikken oplevert, vertelt Marina Cherry aan Circusmagazine. "Ik heb moeten accepteren dat wat ik doe, heel raar is, en dat dat goed is zo. Als mensen iets zien dat niet mogelijk lijkt in een alledaagse context, dan choqueert hen dat. Ik denk dat daarin iets schuilt dat ik artistiek kan benutten." 

Lees het hele artikel op de website van Circusmagazine >>
Zelf komen kijken? Er zijn nog tickets beschikbaar voor Only Bones v.1.6. Tickets en info >>

 

Mad Festival