Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Open call: MAD residenties

Ben je als circusartiest op zoek naar ruimte en tijd om aan een creatie te sleutelen? Of zoek je een plek om te experimenteren of trainen? Dan kan je op één van de MAD locaties aan de slag!

In het najaar van 2023 bieden we een eerste residentie aan. Van 30 oktober tot 5 november, in Noordpoort. De volgende residentie vindt plaats van 1 tot 10 april 2024 in het Oude Badhuis, met de optie op een toonmoment tijdens het MAD Circus Festival 2024. Inschrijven kan tot en met 30 juni 2023.

Residenties op maat

Artiesten in residentie ontvangen een artistiek budget en professionele ondersteuning. Die ondersteuning houdt niet enkel tijd en ruimte in, maar ook op promotioneel, productioneel en technisch vlak helpt MAD circusmakers stappen te zetten.

De residenties zijn ook écht op maat. Artiesten in hun onderzoeksfase, krijgen tijd en ruimte op te experimenteren. Wie al een nieuw project aan het ontwikkelen is, krijgt de kans die creatie af te werken én te tonen op het MAD Festival. Maar ook artiesten die ruimte zoeken voor technische trainingen of repetities, kunnen een vraag tot residentie indienen.

Cirsus van morgen in de wereld van nu

Transdisciplinariteit en cross-overs met andere kunstvormen vormen voor MAD extra interessante motivaties. Openheid, verbinding en respect maken deel uit van het DNA van MAD, dus we verwachten van onze artiesten in residentie hetzelfde. Net zoals aandacht voor maatschappelijk relevante thema's en voor actuele artistieke ontwikkelingen in de circuskunsten. Zo bouwen we in de wereld van vandaag aan het circus van morgen.

Een aanvraag tot residentie indienen kan via deze link.

Mad Festival