Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
MAD Generation - Episode 2 met Collectif À Côté de la Planche, Duo Bulldogs, Harvey Cobb en Laure Osselin
Meer info

€ 12

Basisprijs

€ 10

-26 jaar

Asiadok-Westkaai - rode circustent
Tijdschema

15|16.04 > 18:30 tot 19:30

Episode 2 speelt op zaterdag 15 en zondag 16 april.
Episode 1 (zie link onderaan) speelt op donderdag 13 en vrijdag 14 april, met een ander bont gezelschap aan jonge makers. 

Op MAD Festival ontmoeten jonge artiesten elkaar, die studeren aan circushogescholen in binnen- en buitenland. MAD creëert een plek waar ze samen kunnen trainen en optreden. Dankzij samenwerkingen met circusopleidingen uit heel Europa, tonen we op ons MAD Generation-podium nieuwe makers, klaar om de opstap naar het professionele circuit te maken.

Deze voorstelling bestaat uit 2 korte acts van telkens 10', gevolgd door een show van 30'. Een warme duik in een bruisend circusbad, in twee episodes! 

In Episode 2 (zaterdag en zondag) verwelkomen we:

Collectif À Côté de la Planche - Bou(r)ge-toi (10')
Op het podium staan een radio, onze leren stoel en een bourgeois. Begeleid door een verteller, evolueren we met vijf. Samen zullen we onze kijk op de vulgariteit van de bourgeoisie vertellen. Want het is door ons werktuig te breken, dat we de overheersers omverwerpen om niet langer gedomineerd te worden. U zult geweld, minachting en oppervlakkige macht ontdekken. We worden bijgestaan door La Canaille, auteur van de tekst die u zult horen.

Duo Bulldogs - Engrenages (10')
Twee mensen - een jongen en een meisje - doen samen handstand. Elk met hun eigen dosis lenigheid, kracht, bewegingskwaliteiten en lichaamsverhoudingen. Als twee 'engrenages' (tandwielen) die in elkaar haken, weten ze dat elke beweging van de ene, die van de ander beïnvloedt. Handstand is meestal een solodiscipline. Door deze act in duovorm uit te voeren, voegt Duo Bulldogs meerdere lagen toe, zoals risico, vertrouwen en precisie. 

Harvey Cobb - Pink Boots and An Alcohol Sock Puppet (30')
Deze circus/comedyshow is het eerste avondvullende stuk van Harvey Cobb (Winnaar BNG Bank Circusprijs). Het is tegelijkertijd circus, comedy en theater, met Harvey's kenmerkende mix van stand-up, hartverwarmende eerlijkheid en ... een overvloed aan Pink Boots. De show doet je lachen, huilen, én je vraag jezelf af of alles vreselijk fout aan het gaan is, of net precies volgens plan... 

De host van dienst is Laure Osselin.


Wanneer?

Reeds afgelopen
  • zondag 16 april 2023 - 18:30 - 19:30
  • zaterdag 15 april 2023 - 18:30 - 19:30
Mad Festival