Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

R E S I D E N T I E S

MAD Festival biedt residenties aan!

In 2022 is een residentie mogelijk de herfstvakantie, van 31 oktober tot en met 6 november 2022. De deadline voor indienen is 15 juni 2022.

In 2023 is een residentie mogelijk in de krokusvakantie, van 20 tot en met 26 februari 2023. De deadline voor indienen is 15 september 2022

Kandidaten voor beide data kunnen hun dossier insturen via de open call onderaan de pagina. Een week na elke deadline worden kandidaten op de hoogte gebracht over de selectie.

Deelnemers

Artiesten in residentie ontvangen een artistieke fee. De residenties staan open voor alle circusartiesten, zowel beginnend als ervaren en zowel Belgische als buitenlandse, die hun praktijk willen ontwikkelen of willen werken aan een nieuwe voorstelling.

Visie

Transdisciplinariteit en cross-overs met andere kunstvormen vormen extra interessante motivaties, net als een duidelijke en scherpe artistieke keuze. Openheid, verbinding en respect voeren we hoog in het vaandel en we focussen graag op maatschappelijk relevante thema’s. Er is aandacht voor actuele artistieke ontwikkelingen in het circus, zowel als voor inhoudelijke thema’s die actuele uitdagingen behandelen.

Residenties op maat

Ben je in de onderzoekfase, dan krijg je tijd en ruimte om te experimenteren tijdens een laboresidentie. Ben je een nieuw project aan het ontwikkelen, dan bieden we je een creatieresidentie aan om de voorstelling of installatie af te werken. Maar ook wie op zoek is naar een ruimte voor technische trainingen of repetities, kan bij ons terecht.

Professionele omkadering

We bieden niet enkel artistieke en creatieve, maar ook productionele, promotionele en technische ondersteuning op maat. Makers krijgen de mogelijkheid try-outs te organiseren en het resultaat van hun residentie te tonen tijdens het festival. MAD Festival beschikt over een uitgebreid netwerk en zet die graag in om voorstellingen te helpen spreiden.

Technische specificaties ruimtes

Klik hieronder voor meer informatie over de technische specificaties van de ruimtes.

 

Bestanden

OPEN CALL

Geïnteresseerd in een residentie bij MAD Festival? Meld je hier aan!

Mad Festival