Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

R E S I D E N T I E S

MAD Festival biedt twee maal per jaar residenties aan, in het voorjaar tijdens de paasvakantie en in het najaar tijdens de herfstvakantie. In 2021 vinden de residenties plaats van 12 tem 17 april (RESIDENTIE #1 – Noordpoort/WISPER vzw) en van 1 tem 7 november (RESIDENTIE #2 – het Oude Badhuis). Daarnaast bieden wij ruimte aan voor technische trainingen in SPRK (loods Park Spoor Noord). Artiesten in residentie ontvangen een artistieke fee. 

Deelnemers

De residenties staan open voor alle circusartiesten, zowel beginnend als ervaren en zowel Belgische als buitenlandse, die hun praktijk willen ontwikkelen of willen werken aan een nieuwe voorstelling.  

Visie

De nadruk ligt op ontwikkeling. Transdisciplinariteit  en cross-overs met andere kunstvormen vormen extra interessante motivaties, net als  een duidelijke en scherpe artistieke keuze. Openheid, verbinding en respect  voeren we hoog in het vaandel en we focussen graag op maatschappelijk relevante thema’s. Er is aandacht voor actuele artistieke ontwikkelingen in het circus, zowel als voor inhoudelijke thema’s die actuele uitdagingen behandelen.

Residenties op maat

Ben je in de onderzoekfase, dan krijg je tijd en ruimte om te experimenteren tijdens een laboresidentie. Ben je een nieuw project aan het ontwikkelen, dan bieden we je een creatieresidentie aan om de voorstelling of installatie af te werken. Maar ook wie op zoek is naar een ruimte voor technische trainingen of repetities, kan bij ons terecht. Indien mogelijk zetten we graag langdurige trajecten op: van labo over creatie tot presentatie, maar dat is geen voorwaarde.

Professionele omkadering

We bieden niet enkel artistieke en creatieve, maar ook productionele, promotionele en technische ondersteuning. Makers krijgen de mogelijkheid try-outs te organiseren en het resultaat van hun residentie te tonen tijdens het festival. MAD Festival beschikt over een uitgebreid netwerk en zet die graag in om voorstellingen te helpen spreiden.

Deadlines

RESIDENTIE #1: 1 april │RESIDENTIE #2: 6 september | TECHNISCHE TRAININGEN: doorlopend / op aanvraag

Technische specificaties ruimtes

Noordpoort: zie fiche

Het Oude Badhuis: zie fiche

SPRK: zie fiche

Bestanden

OPEN CALL

Ben je op zoek naar een residentieplek om een creatieproces op te starten of te voltooien? Zoek je een goed uitgeruste ruimte om te trainen? Heb je een andere vorm van ondersteuning nodig, zoals technisch of dramaturgisch advies? MAD Festival wilt circusartiesten bijstaan en een omkadering op maat geven. Lees onze aanmeldingstips en contacteer ons.

Mad Festival