Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

M I S S I E

MAD Festival is een nieuw Antwerps circusplatform. MAD biedt residenties en masterclasses aan en ondersteunt opkomende circusgezelschappen en –artiesten, met als sluitstuk van de werking een jaarlijks vierdaags festival, gekoppeld aan een internationale conventie. Activiteiten en publieksmomenten tijdens het jaar geven een inkijk en een voorsmaak van wat in de schoot van MAD kiemt en groeit. MAD durft en verrast. MAD in Antwerp. MAD of circus. De eerste editie van MAD Festival zal plaatsvinden van 13 tem 16 april 2023.

MAD Festival zal het nieuwste en het spannendste circus van Antwerpen, Vlaanderen en het buitenland brengen. MAD zoekt voorstellingen die een breed publiek kunnen raken, maar ook innoverend en eigenzinnig zijn. Voorstellingen waar een scherp randje aan mag zitten.

MAD Festival wil een internationale circusconventie met introductielessen, specialisatieworkshops, technische trainingen en gastlessen aanbieden. Jonge acrobaten, jeugdcircussen, semiprofessionele en professionele acrobaten kunnen zich elk op hun eigen niveau bekwamen. Acrobaten vanuit Europa mengen zich op het festival met jongeren uit verschillende Vlaamse circusateliers. Docenten van circusateliers en hogescholen, zullen kennis uitwisselen en contacten leggen voor toekomstige uitwisselingen met jongeren.

MAD Festival zet ook in op een professionals programma voor ontmoeting, verdieping en artist's talks. Het Antwerps en Vlaams circusnetwerk wordt getoond aan binnen- en buitenlandse professionals en pers.

MAD Festival creëert een plek waar circusartiesten die afstuderen aan hogescholen uit binnen- en buitenland, elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen trainen en optreden. Dankzij samenwerking met die opleidingen zal elke editie een hele generatie circusartiesten op het festival samenkomen alvorens de internationale podia te bestormen.

MAD Festival wil de unieke sfeer achter de circusscène zichtbaar maken. Het festival wordt een plek voor ontmoeting tussen circusartiesten en publiek, en toont circus voor en achter de schermen. De bezoeker wordt reisgenoot, gaat op ontdekking en beleeft de circuswereld van binnenuit.

INTERVIEW

Lees hier het interview met artistieke coördinatoren, Dré Demet (Kunstenlab) en Arno Wauters (Ell Circo D'ell Fuego) over hun visie op het festival.

Mad Festival