Op 22 december 2021 besliste het Overlegcomité over nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het MAD Festival kon bijgevolg niet doorgaan, de opbouw werd stilgelegd en de ticketkopers vergoed.

Na de recente beslissing van de Raad van State om de cultuursector wél te laten openblijven, werd de optie om het festival alsnog te laten plaatsvinden grondig onderzocht. Maar de cruciale voorbereidingsweek die verloren ging, tover je niet zomaar terug. Een festivalterrein is geen zaal waarvan de deuren gesloten en dan weer geopend kunnen worden. 

De annulering blijft dus, maar we laten de circusgemeenschap niet achter met lege handen. We plannen op zaterdag 8 januari 2022 MAD On Tour: enkele trainers die op de MAD Convention gingen lesgeven, organiseren een gezamenlijk trainingsmoment met jongeren op de volgende plekken: Circuplaneet (Gent), Circus in beweging (Leuven), Locorotondo (Herentals), Sarakasi (Dendermonde), Circolito (Mechelen), Ell Circo D’ell Fuego (Antwerpen), Ecole de cirque (Brussel) en Woesh (Kortrijk, Oostende, Brugge, Roeselaere).