De feestdagen staan voor de deur, dus ook MAD heeft voor jullie een cadeautje klaar. Geniet hierboven van een teaser voor Flickering, de creatie waar Emma Versluys, Daniel Fernández en Berkey afgelopen herfstvakantie aan sleutelden tijdens hun residentie bij Wisper.

Flickering is slechts de werktitel voor de show waar Daniel Fernández, Emma Versluys en Berkey een week lang aan puzzelden, en het feit dat die titel nog niet vaststaat is symbolisch voor het hele project. Het trio wil namelijk een voorstelling brengen over de voortdurende verandering waar ze als mens, en al helemaal als beginnend artiest, mee moeten leren omgaan: zowel professioneel als persoonlijk is het in hun jonge leven vaak een komen en gaan van nieuwe gezichten, mogelijke vriendschappen en potentiële samenwerkingen.

Als metafoor voor de vraag hoe dat nieuwe, onbekende te benaderen, kozen ze voor een zwaaiende Chinese mast. Met zijn gewicht en soms vervaarlijke snelheid vormt die een onvoorspelbare factor in hun speelvlak, maar dankzij het platform onderaan biedt hij ook letterlijk een steunpunt. Tijdens hun week in residentie onderzochten Emma, Daniel en Berkey hoe ze mekaar en de mast konden leren vertrouwen, wat volgens hen voor "verbazingwekend weinig blauwe plekken" gezorgd heeft.

Dankzij MAD kon het trio enkele belangrijke stappen zetten om verder aan de voorstelling te werken. "Tijdens het toonmoment op het einde van onze residentie kregen we heel veel goede feedback, waar we nu mee aan de slag kunnen." Ook de teaser die ze er samen met ons opnamen, komt van pas bij nieuwe aanvragen.

Ook op zoek naar praktische of artistieke ondersteuning in je circuswerk? Na de volgende editie van MAD Festival, van 11 tot 14 april 2024, sturen we opnieuw een open call uit voor kandidaten voor de residenties. Wil je daarvan op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.