MAD Generation

MAD Festival is ook een ontmoetingsplek voor jonge artiesten die studeren aan circushogescholen in binnen- en buitenland. Tijdens MAD Convention kunnen ze samen trainen of hun kennis delen, en op het podium van MAD Generation kunnen jonge makers zich tonen aan het grote publiek. Dankzij samenwerkingen met circusopleidingen uit heel Europa tonen we de boeiendste jonge acrobaten, die staan te popelen om de opstap naar het professionele circuit te maken.

Deze voorstelling bestaat uit een aantal korte acts, die vakkundig aan elkaar gepraat worden door beatboxer Gaspard Herblot. Een warme duik in een bruisend circusbad!

Sien Van Acker - 'MORE IS MORE'

In Tilburg en Toulouse perfectioneerde Sien haar skills als koorddanser, maar met deze show brengt ze haar eigen podiumprésence aan het wankelen. Ze toont een dramaqueen die haar valse noten luidkeels zingt, een popster gekleed in knuffels die een laagje glamour over haar schaamte giet en zich verbergt achter glitter en ontelbare kostuumwissels. 'MORE IS MORE' is een tragedie in neon en confetti.

Daniel Simu - 'Acrobot'

Met zijn op maat gemaakte robotacrobaat herdefinieert Daniel Simu ons begrip van de samenwerking tussen mens en machine. Met een spannende mix van jongleren en acrobatiek vertelt hij zijn persoonlijke verhaal over de ontdekking van de Acrobot en trekt hij in één adem onze band met machines én de toekomst van podiumkunsten in twijfel.

Blauwahl - 'Svalt'

De vijf acrobaten in Company Blauwahl leerden mekaar kennen op het Cirkus Cirkör Gymnasium en gingen samen hun bascule skills bijschaven op Stockholm University of the Arts. Nu staan ze klaar voor een nieuw avontuur, met een visie op ritme, specifieke ideeën voor specifieke locaties en innovatieve basculetechnieken.

Giulio Lanfranco - '3 ladders'

Als je de grenzen van je gevangenis zou kunnen wegnemen, zou opsluiting dan een spel worden? Giulio's drie ladders zijn wankele muren waaruit het moeilijk ontsnappen is, maar als evenwichtskunstenaar gebruikt hij ze om constructies te componeren en uiteindelijk zijn vrijheid te winnen.

Cie Nawar

Terwijl ze samen balanceren op hun Cyr wheel, onderzoeken Tommy Entresangle en Jules Sadoughi een existentiële vraag: in hoeverre beschermen we onszelf tegen onze relatie met anderen? In een ononderbroken beweging van 8 minuten ontdoen ze zich van zowel hun letterlijke als figuurlijke harnas en durven ze beetje bij beetje op elkaar te vertrouwen.

Wanneer?

Reeds afgelopen