Da Capo

Circus Ronaldo

‘Da Capo’ is een kroniek van een circusfamilie: een beeldende, filmische voorstelling van een familiegeschiedenis van liefde, noodzaak, schijnbaar toeval en passie.

Het publiek volgt de tijdlijn van de familie Ronaldo: van de kleine Adolphe, die bijna 200 jaar geleden thuis wegliep om met het circus rond te trekken, tot de zevende generatie circusartiesten in de piste van vandaag, tot in het oneindige. 'Da Capo' vertelt een universeel verhaal, herkenbaar voor ieder van ons, omdat we allemaal nood hebben aan steun en vertrouwen, aan verbondenheid, aan familie.

De voorstelling trekt voorbij als een stoet. Een optocht van tijd, momenten, flarden, herinneringen en dromen, die plots even stilstaan en dan weer verder rollen. De stoet trekt verder, naar volgende generaties, nieuwe kansen en gebroken dromen, maar altijd met de liefde voor het circus als rode draad.

Credits

  • Concept & regie: Danny Ronaldo
  • Uitvoering: Danny Ronaldo, David Ronaldo, Nanosh Ronaldo, Pepijn Ronaldo, Angelo Ronaldo, Adanya Ronaldo, Karel Creemers, Corneel Didier, Rachel Ponsonby, Marie Parrinet, Elisa Cheryl Vizioli, Brechje De Ruysscher, Maria Ronaldo, Frauke Verreyde, Flor Huybens, Niko Heremans
  • Techniek: Flor Huybens, Niko Heremans
  • Regie: Frank Van Laecke
  • Geluidsontwerp: David Van Keer, Steven Pringels, Pepijn Ronaldo, Rachel Ponsonby
  • Zakelijk leider: Lesley Verbeeck

Met de steun van

Latitude 50 - pôle des arts du cirque et de la rue (Marchin), Theater op de Markt – Dommelhof (Pelt), La Piscine – Pôle national des arts du cirque (Châtenay-Malabry), hetpaleis (Antwerpen)

Met dank aan

Tax Shelter, 30 CC (Leuven), De Warande, Gemeenschapscentrum ’t Blikveld (Bonheiden), de Vlaamse Overheid

Wanneer?

Reeds afgelopen